Creatief met… meubels!

Ik vindt het erg leuk om af en toe wat te veranderen in huis. Je hoeft hiervoor echt niet je spaarrekening leeg te maken, dit kan ook budget proof! Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel!

Creatief met… Meubels!

Ik vindt het erg leuk om af en toe wat te veranderen in huis. Ik doe dit op verschillende manieren.

– kleuren veranderen

– assecoires wisselen

– meubels verplaatsen
Kleuren veranderen:
Door kleuren te veranderen, krijg je een hele andere sfeer in huis.
Niet alle kleuren passen bij elkaar, dus het is belangrijk om van te voren je basis kleuren te kiezen. Je kan vervolgends met verschillende kleuren decoreren in de verschillende seizoenen.
De basiskleuren in mijn woonkamer zijn: wit, beige en bruin
Combinatiekleuren die ik gebruik zijn:
herfst en winter – hout en goud
voorjaar en zomer – pastelkleuren en zachte kleuren roze of groen
Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen wit, of zwart/wit, of grijs/wit  als basis kleuren te gebruiken. Als de basis neutraal is, kan je met veel kleuren varieren, zonder je woonkamer een complete make-over te moeten geven!

Assecoires wisselen:
Door assecoires af te wisselen, ziet je woonkamer er snel weer heel anders uit. Assecoires hoeven helemaal niet duur te zijn. Je kunt tegenwoordig bij action, xenos, ect hele leuke deco halen voor een klein prijsje. Ook bij de kringloopwinkel of op markten vindt je veel leuke decoratie. Bedenk voor je gaat winkelen welke kleuren je op dat moment in je woonkamer hebt, of welke kleuren je in het volgende seizoen wil gaan gebruiken. Zo kan je gericht shoppen en eventuele koopjes in de kleuren voor volgend seizoen alvast inslaan.

Meubels verplaatsen:
Door meubels te verplaatsen, krijgt je woonkamer een hele andere look. Zo draai ik in de winterperiode mijn hoekbank om. Je krijgt hierdoor een knus zithoekje en er is plaats voor de kerstboom naast ons televisiemeubel. In het voorjaar en de zomerperiode staat de bank weer andersom. Hierdoor lijkt de woonkamer weer erg ruim. Je kan ook je eettafel omdraaien of kasten een omwisselen met elkaar. Wees creatief!

Als laatste is het nog de mogelijkheid je meubels op te pimpen. Dit kan door je meubel een andere kleur te geven, maar je kan ook de knoppen/handvaten vernieuwen. vindt je het jammer om je meubel te verven of is dit niet mogelijk, dan kan je ook een 2ehands meubel kopen via marktplaats of bij een kringloopwinkel. Kijk nu alleen naar het model van het meubel en naar de mogelijkheid om hem te verven. Je kan vervolgends het meubel verven in de kleur die jij mooi vindt en eventuele handvaten of knoppen veranderen. Zo heb je voor weinig geld weer een mooi meubel die past in je interieur!

Ik heb een heel oud kastje, die we via familie hebben gekregen, opgepimpt. Hieronder laat ik jullie zien hoe ik dit heb gedaan. Ik wil dit voorjaar de mintgroene kleur meer in mijn woonkamer brengen, dus heb ervoor gekozen het kastje mintgroen te verven.

IMG_7792

Dit is het kastje, zoals we hem kregen. De verf was beschadigd en de handvaten waren kapot. Ik heb De handvaten eraf gehaald en het kastje geschuurd.

1739875

Bij de aldi zag ik deze verf staan. Ik heb de mintgroene verf meegenomen voor €1,99. 1 flesje is voldoende voor dit formaat kast. Als je een grotere kast hebt, moet je er rekening mee houden dat je meer flesjes meeneemt.

IMG_1663

Ik heb het kastje 2x geverfd. Deze verf dekt beter met 2 lagen. Op de foto hierboven zie je dat op diverse plekken de verf nog nat is en dat je daardoor veel kleurverschil ziet. Dit wordt mooi egaal als alle verf droog is.

183de6c2eaea454605826ef45abc7d86

Als de verf goed droog is en je tevreden bent over de kleur, moet je de kast behandelen met vernish. Dit doe je om de kast waterbestendig te maken. Ik gebruik de ultra matt vernish van Action. Dit flesje kost €1,99 en dit product is erg zuinig. Je kan hiermee gemakkelijk meerdere meubels behandelen. Als je de vernish op de kast aanbrengt, ontstaat er een witte waas. Dit trekt weg als de vernish is opgedroogd.

IMG_1685

De verf en vernish is droog. Je kan het meubel nu gewoon met een doekje afnemen, omdat het kastje waterbestendig is.

IMG_2103 IMG_2104

Als laatste zet ik nieuwe knoppen op de kast. Ik heb gekozen voor witte knopjes, omdat dit mooi bij de rest van mijn interieur past. Je kunt de knoppen in heel veel verschillende kleuren, vormen en prints kopen, dus voor elk meubel is wel een geschikte knop. Wat ook erg mooi is voor bijv een kinderkamermeubel, om verschillende kleuren knoppen erop te zetten.
Deze knoppen zijn te koop bij xenos en de kosten: €1,65 per stuk

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.