DIY – Zelf parfum maken

Molecule_01_1


Ik schrijf het liefst artikelen op mijn blog die uniek zijn, maar als beginnend blogger in deze grote blog-wereld ontkom je er niet aan om soms dezelfde producten te reviewen of over dezelfde onderwerpen te schrijven. Ik probeer mijn artikelen uniek te maken door mijn eigen draai eraan te geven, maar nu kwam ik een artikel tegen bij een andere blogger die te leuk is om niet te delen. Daarom vandaag een wat minder uniek, maar zeker niet minder leuk artikel!

Op de blog van Serena Verbon, de oprichter van beautylab.nl, las ik een artikel over het maken van je eigen parfum. Er is een parfum op de markt, die behoorlijk prijzig is, maar eigenlijk heel simpel zelf te maken! Het gaat om de Molecule 01 parfum van Escentric Molecules.
Voor deze parfum betaal je voor een flesje van 100 ml, €115! Door het zelf te maken, ben je voor 100 ml, slechts €17,30

Het is niet alleen een stuk voordeliger, maar ook nog eens heel erg leuk om te doen!

Deze parfum is erg makkelijk zelf te maken, omdat dit geurtje maar 1 ingrediënt bevat, namelijk Iso E Super.

Wat is Iso E Super?

ISO-E-SUPER-BULKDe officiële naam van Iso E Super luidt voluit 7-acetyl-1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene. Zoals je misschien al had verwacht met zo’n naam, wordt de geurstof Iso E Super niet in de natuur gevonden. Het is een synthetische geurstof die in 1973 werd gecreëerd in het laboratorium van IFF (International Flavors & Fragrances). Het is een zeer geliefde geurstof die al jarenlang wordt verwerkt in zowel parfums als in persoonlijke verzorgings- en huishoudelijke producten als zeep, wasmiddel en deodorant. Door toevoeging van Iso E Super worden geuren wat zachter, ronder en geuriger en krijgt het een bloemig karakter. (bron: beautylab.nl)

Wat heb ik nodig?
Er is 1 website waar je de ingredienten en toebehoren voor dit parfum kan bestellen, namelijk www.hekserij.nl. De levertijd van de bestelling van deze ingredienten en toebehoren kan wat langer zijn dan normaal, omdat er momenteel veel mensen zijn die dit willen proberen. Ik heb zelf bijna 2 week op mijn bestelling moeten wachten.

De ingrediënten die je moet bestellen:
– Iso E Super (IFF) 10 ml €2,00
– Cosmetisch haarwater 100 ml €4,50

De toebehoren die je moet bestellen:
– Parfumfles E4 Cilindro 50 ml 2 stuks €2,50
– Verstuiveropzet zwart E4 2 stuks €1,80
Je kan ook een andere vorm parfumfles en andere kleur verstuiveropzet bestellen, maar zorg ervoor dat de flesjes 50 ml per stuk zijn en dat de verstuiveropzet hetzelfde type is (bijv E4).

Ik heb nog 2 lege gelpotjes van 100ml per stuk besteld (samen €2,20) voor een andere diy. De verzendkosten waren 6,50. In totaal was ik dus €19,50 kwijt. Omdat je in totaal 100 ml parfum hebt, kan je 2 flesjes a 50 ml maken. Per flesje betaal je dus in totaal: €8,65! Leuk voor jezelf en 1 om weg te geven!

Per flesje betaal je dus in totaal: €8,65, ipv €57,50!

IMG_4483

Hoe maak ik de parfum?
– Meng 90 ml Cosmetisch Haarwater met 10 ml Iso E Super. (Je kan het beste 10 ml uit de fles met Cosmetisch Haarwater halen en hierin de Iso E Super gieten)
– Vervolgens deksel erop en even goed zwenken.
– Giet het mengsel in de parfumflessen
– knip het buisje op maat zodat het goed in de fles past (let op! Knip het buisje niet te kort af, want dan krijg je het laatste bodempje parfum er niet meer uit!)
– draai de verstuiver erop en klaar is je parfum!
– Het is leuk om je flesje persoonlijk te maken, door er een leuk etiketje op te plakken.
IMG_4488
De parfum verdeeld over 2 flesjes van 50 ml per stuk.

IMG_4495 IMG_4496
Ik gaf het 2e flesje parfum aan mijn zusje en maakte het flesje persoonlijk door dit etiketje.

Mijn mening
Ik was enorm verrast over dit parfum. Als je hem opspuit, ruik je een beetje een alcohol lucht, maar als je even geduld hebt komt er een heerlijke geur tevoorschijn. De makers van deze geurstof omschrijven het als smooth, houtachtig, amber met een unieke, fluweelzachte sensatie. Ik vindt dit een goede omschrijving. Een warme zachte houtachtige geur!
De parfum blijft lang zitten en is niet enorm aanwezig.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.