Een overheerlijk suikerbrood om zelf te maken!

Recept voor 1 suikerbrood
Bereidingstijd: 20 minuten
In de oven: 50 minuten in de oven

Benodigdheden:

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 75 gram roomboter
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 150 gram parelsuiker/kandij suiker

Bereidingswijze:
Snijd de boter in kleine stukjes. Meng de boter met de melk en de eieren en voeg vervolgens de kaneel en beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg en voeg als laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar.

Schep het deeg in een ingevette cakevorm en laat het 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden en bak het suikerbrood circa 50 minuten.

suikerbrood suikerbrood 2 suikerbrood 3

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *