Herfstcake!

20161107_161320
Het is al een aantal weken herfst, maar vanaf deze week heb ik echt een herfstgevoel! Het is een stuk kouder buiten, overal liggen bladeren, het waait en er valt regelmatig een bui. Als het weer echt herfstweer is, krijg ik altijd zin in gezelligheid. Kaarsen aan, een dekentje over en met een kopje thee en wat lekkers voor de kachel. Ik maakte gisteren een overheerlijke herfstcake en ik wil graag het recept met jullie delen!

Herfstcake

Wat heb je nodig?
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 gram suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 4 eieren
– snufje zout
– 2 appels
– 2 eetlepels kaneelpoeder
– 2 handjes rozijnen

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Mix de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout met de mixer op de hoogste stand tot een gladde massa.
– Voeg de eieren toe en meng alles in 3 min tot een glad beslag
– Voeg het zelfrijzend bakmeel en de kaneelpoeder toe en meng dit tot een glad beslag.
– Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes.
– Meng de blokjes appel met 2 handjes rozijnen in een kom en voeg wat bloem toe. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken.
– Meng met een spatel de stukjes appel met rozijnen en bloem door het beslag heen.
– Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
– Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.
– Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.

Geniet van deze heerlijke herfstcake!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *