Lentetaart!

Ik ben gek op bakken! Deze week maakte ik een fondant taart. In dit artikel lees je hoe ik dat deed!

Een fondanttaart maken kost best veel tijd. Je maakt een bodem, die laat je vervolgends afkoelen. Je maakt botercreme en je vult de bodem. daarna smeer je de bodem af met botercreme en ga je hem versieren met fondant.
Ik leg hieronder stap voor stap uit hoe ik een fondant taart maak!

Een bodem maken:

Wat heb je nodig:
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanille suiker
5 eieren

1. Leg de eieren in een bakje met warm water. De eieren moeten een half uur in warm water liggen voor je kan beginnen.
2. Verwarm de oven voor op 150 graden
3. Doe de eieren, de suiker en de vanille suiker in een mengkom. Mix met de mixer of keukenmachine dit geheel 8 min op de hoogste stand en vervolgends nog 2 min op de laagste stand. Het beslag moet goed luchtig worden! Je zal zien dan het beslag steeds witter en luchtiger wordt.
4. vet een bakblik in
5. spatel het zelfrijzendbakmeel door het beslag. Ik doe dit met een spatel en maak zo min mogelijk ronddraaiende bewegingen om het beslag zo luchtig mogelijk te houden.
6. Giet het mengsel in de bakblik en bak de bodem op een voorverwarmde oven in 40 min gaar.
7. Laat de bodem goed afkoelen voor je hem gaat vullen!

IMG_2280

Botercreme maken:

Wat heb je nodig:
250 gram roomboter (kamertemperatuur)
250 gram poedersuiker
Eventueel kleurstof

1. Meng de zachte roomboter en poedersuiker op de hoogste stand van de mixer minimaal 10 minuten.
Hoe langer je blijft mixen, hoe zachter de botercreme zal worden. Dit is nodig om de taart straks goed af te kunnen smeren.
2. Wil je de botercreme een kleur geven? Voeg dan kleurstof toe!

IMG_2284

IMG_2283

Bodem vullen:

1. Snij de bodem horizontaal doormidden. Wil je meerdere vullingen, dan kan je hem 2x doorsnijden.
2. Haal voorzichtig de lagen van elkaar af.
3. Vul de bodem met jam, banketbakkersroom, botercreme, ect.
4. leg de lagen weer op elkaar.
5. smeer de bodem aan de bovenkant en zijkanten af met een laag botercreme om hem mooi glad te krijgen.

Fondant en versiering:

1. Bestrooi je tafel met poedersuiker. Dit doe je zodat het fondant niet aan je tafel/handen blijft plakken.
2. Haal het fondant uit de verpakking en kneed dit goed.
3. rol het fondant uit tot een grote ronde plak
4. Leg voorzichtig deze plak over de taart heen en strijk het glad.
5. Snij aan de randen het overgebleven fondant weg.
6. Versier je taart met fondant, taartdeco, botercreme, ect. Wees creatief! Op internet kan je veel inspiratie opdoen.

Ik heb gekozen voor een lente taart. Ik heb de taart gevuld met aarbeienjam en botercreme.

IMG_2438-3

Bewaren:

1. Je kan de taart het best in een afgesloten taartdoos bewaren in de koelkast. Eventueel een vuilniszak eromheen is verstandig, zodat er geen vocht bij kan komen.
2. De taart kan ook ingevroren worden. Stop hem dan met vuilniszak erom in de diepvries en haal hem er een dag voor gebruik uit om te ontdooien.

Veel bakplezier!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *