Recept 1 Cheesecake – #arlalactofree


In de 1e opdracht die ik kreeg als insider van 2WMN werd mij gevraagd om een recept te bedenken die lactose vrij is.
Ik heb via Facebook iemand uit mijn woonplaats gevonden die een lactose-intolerantie heeft en heb haar gevraagd was ze qua eten en/of drinken nou echt mist nu ze geen lactose meer mag hebben. Ze vertelde me dat ze al een hele tijd geen taart meer gegeten had, dus dat ze dat wel erg lekker zou vinden! Ik heb ervoor gekozen om een cheesecake te maken met Bastogne bodem en lemoncurd topping, omdat dit goed bij Pasen en de lente past. Hieronder vindt je het recept!


Wat heb je nodig:
–  1 pak bastogne
– 350 gram Arla lactofree yoghurt
– 3 theelepels citroensap
– 150 gram Arla lactofree roomkaas
– 150 gram suiker
– 150 ml water
– 100 gram lactosevrije boter (ik heb het merk Wajang gebruikt)
– 1/2 pot lemoncurd
– 6 gelatineblaadjes

Wat moet je doen:
– verkruimel de Bastogne koeken.
– Smelt de boter in een pan en mix de Bastogne kruimels met de gesmolten boter.
– Verdeel de mix over het bakpapier in de bakvorm.
– Mix de Arla lactofree roomkaas, de Arla lactofree yoghurt en het citroensap met de mixer in een kom.
– Laat de gelatinebladen 10 minuten weke in 150 ml koud water.
– Voeg de suiker aan het water toe en warm het langzaam op.
– Roer tot de gelatine en suiker volledig opgelost zijn.
– Schenk het mengsel snel bij de Arla lactofree roomkaas, Arla lactofree yoghurt en citroensap en roer dit goed door.
– Verdeel de volledige mix over de Bastonge bodem.
– Plaats de cheesecake in de koelkast en laat dit minimaal 3 uur staan
– Voor het aansnijden van de taart breng je de lemoncurd topping aan bovenop de cheesecake.
– Eet smakelijk!!

Ik vond de cheesecake erg lekker! Wat een heerlijke combinatie! Ik ga hem zeker vaker maken.
De helft van de taart heb ik weggegeven aan iemand in mijn woonplaats met een lactose-intolerantie. Ze vond de taart ook erg lekker!
Een aanrader dus!
#genietervanhetkan #arlalactofreerecepten

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *