Recept Roomflappen


Al een aantal keren heb ik een roomflap besteld in het tuincafe bij het tuincentrum in onze buurt. Ik vindt ze zo lekker! Nu wilde ik ze ook graag thuis eens maken, maar kon nergens een recept ervan vinden op internet. Ik ging zelf aan de slag en deel hieronder mijn recept!


Wat heb je nodig:
– Bladerdeeg
– banketbakkersroom dr. Oetker
– 350 ml water
– 2 eieren
– kristalsuiker
– vanillesuiker


1. Leg de bevroren bladerdeeg plakjes met de folie aan de onderkant neer en laat ze in 10 min ontdooien.

2. Maak ondertussen de banketbakkersroom klaar.
Meng 350 ml water, 1 ei en het zakje dr. Oetker banketbakkersroom door elkaar en klop in 1 minuut tot een gladde room.

3. Haal de folie onder het plakje bladerdeeg weg en leg ongeveer 2 eetlepels banketbakkersroom op een plakje bladerdeeg.


4. Vouw het plakje bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.


5. Leg de roomflappen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met ei. Strooi er daarna kristalsuiker en vanillesuiker overheen.

6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de roomflappen in 15 minuten op 200 graden goudbruin.
Eet smakelijk!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *