Thuisblijfmoeder

Ik ben thuisblijfmoeder en zorg voor het huishouden en onze zoon. In dit artikel wil ik dit graag toelichten.

“oh, heerlijk zeg, elke dag vrij!”, “ik zou ook wel altijd vakantie willen hebben” en “dus jij mag het geld uitgeven wat je man verdiend?!” zijn veel gehoorde opmerkingen als ik vertel dat ik thuisblijfmoeder ben.

Ik heb bewust gekozen om thuisblijfmoeder te zijn. Ik verloor mijn baan als dierenartassistente tijdens mijn zwangerschapverlof en heb toen besloten niet opzoek te gaan naar een nieuwe baan. Ik vondt dit in het begin een lastige keuze, omdat ik het gevoel had ook financieel te moeten bijdragen in ons gezin. Ook voelde het vreemd om niet meer aan het werk te zijn. Na het behalen van mijn diploma heb ik 4jaar lang fulltime gewerkt en het idee om dan ineens alle dagen thuis te zijn gaven me geen prettig gevoel. Na een aantal dagen heb ik toch besloten eerst niet opzoek te gaan naar een nieuwe baan. Mocht het echt niet bevallen om elke dag thuis te zijn, kon ik alsnog weer gaan werken, nam ik mezelf voor.

Hoe langer ik thuis was, hoe meer voordelen ik begon te ervaren aan het fulltime moederschap. Ik gaf borstvoeding en dit kon ik blijven doen, als milan ziek was hoefde ik heb niet naar de opvang of gastouder te brengen of vrij te regelen bij mijn baas en ik kon alle nieuwe stapjes in het leven van onze baby meemaken.

Zo af en toe vliegt het me wel aan, dan open ik de vacature websites en ga ik opzoek naar werk. Dit zijn dagen, waarop alle dagen van de week hetzelfde lijken en je even het doel voor ogen verliest waarom je ervoor gekozen had om thuisblijfmoeder te zijn. Toch kom ik elke keer weer tot de conclusie dat het toch wel heel fijn is om de vrijheid te hebben en zelf elke dag voor onze zoon te kunnen zorgen. Wel miste ik de persoonlijke ontwikkeling. In mijn werk als dierenartassistente leerde je elke week weer nieuwe dingen en kon je je blijven ontwikkelen. Nu draaide ik wasjes, verschoonde ik luiers, ect. Ik besloot er wat bij te willen gaan doen, zodat ik ook persoonlijk door kon groeien. Fotografie is altijd een passie geweest, en ik heb ervoor gekozen dit op te gaan pakken.

Oefenen, oefenen, oefenen, materiaal aanschaffen en nog meer oefenen.. Ook op internet is genoeg informatie te vinden die je verder kunnen helpen. Het fotograferen is een leuke afwisseling naast het fulltime moederschap, je hebt weer meer sociaal contact en ik leer elke keer weer nieuwe dingen!

Wat de toekomst brengt is voor mij nog een groot vraagteken. Momenteel ben ik bezig met fotografie en ben ik deze blog begonnen. Tot nu toe bevalt mij deze combi heel goed.

Het leven van een moeder is alles behalve saai of rustig en uitslapen is er ook zeker niet bij. Moeder zijn is geen baan, maar wel iets waar je 24/7 mee bezig bent!

DSC_0140 - kopie

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *