Top 5 Kersttradities


Nog maar 5 weken en dan is het alweer kerst!  Zodra de klok weer wordt verzet doe ik de kaarsen weer aan ’s avonds en kan ik niet wachten om het huis in kerstsfeer te brengen! Ik kijk elk jaar weer uit naar de feestdagen. De gezelligheid, de sfeer in huis en de tijd voor familie en vrienden. Bij de feestdagen horen ook tradities en in dit artikel deel ik mijn top 5 kersttradities!

Kersttraditie 1: De dag na pakjesavond de kerstboom neerzetten
Als de sint het land weer uit is en alle pepernoten op zijn, zetten we de kerstboom neer. Dit gebeurt altijd een dag na pakjesavond. Mijn zoontje vindt het altijd erg leuk om mij hiermee te mogen helpen. Wij hebben een nep-kerstboom, die we dus zo van zolder kunnen halen. Als de boom staat, gaan we hem versieren met lichtjes, slingers en leuke decoratie. Ook de rest van de woonkamer wordt versierd en in kerstsfeer gebracht.

kersttraditie 2: All you need is love kijken op kerstavond
 Kerstavond is niet compleet zonder ons favoriete programma, All you need is love. Met wat lekkers en de lichtjes in de kerstboom aan kijken we elk jaar traditiegetrouw naar dit programma!

kersttraditie 3: Met de familie samen lekker eten op 1e en/of 2e kerstdag
Lekker eten is 1 van de meest genoemde kersttradities! Ook wij gaan met de familie gezellig samen eten met kerst. Meestal verdelen we het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje onder elkaar. Het is elk jaar weer een verassing wat er op tafel komt en wie het lekkerste gerecht heeft klaar gemaakt!

kersttraditie 4: Vanaf 1 december elke dag een vakje van de adventskalender open maken
Het aftellen naar kerst doen we vanaf 1 december met een adventskalender. Meestal hebben we hiervoor een adventskalender met chocolade, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zag ik dat ze bij Kruidvat een adventskalender verkopen met poppetjes van Paw Patrol, een favoriet tv-programma van onze zoon. Ook Playmobil heeft elk jaar weer leuke adventskalenders te koop.

kersttraditie 5: kerstkaarten versturen
kerstkaarten versturen en ontvangen vindt ik zelf 1 van de leukste kersttradities. Alle kaarten die ik ontvang hang ik op en dat ziet er heel gezellig uit. Ik vindt het erg leuk om een persoonlijke kerstkaart te versturen, met bijvoorbeeld een foto en mooie kerstwens. Elk jaar probeer ik weer een leuke kerstkaart te maken en ook dit jaar ben ik er weer in geslaagd om een mooie kerstkaart te ontwerpen. Ik heb dit jaar gebruik gemaakt van de website www.Kaartje2go.nl.  Op deze website kun je voor elke gelegenheid een kaart vinden en versturen. Er is ontzettend veel keus!


De website is erg overzichtelijk en je kan je voorkeuren aangeven, waardoor het zoeken naar de  perfecte (kerst)kaart heel gemakkelijk is. Neem ook eens een kijkje op de website van Kaartje2go en wie weet vindt je hier jou perfecte kerstkaart!

Ik heb gekozen voor een kerstkaart met foto, omdat ik hierdoor de kerstkaart heel persoonlijk kan maken. Ik zocht een leuke winterse foto uit en ging opzoek naar een kerstkaart die hierbij paste en mij aansprak. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden:

  

Op de achterkant van de kaart staat een gedichtje, om de kaart wat meer inhoud te geven. Ik vindt het leuk om elk jaar weer een mooie tekst erop te zetten voor de mensen waar ik een kerstkaart naar toe stuur. Dit jaar heb ik gekozen voor deze tekst:

Dit was mijn top 5 kersttradities. Herken je je in deze tradities of heb je andere kersttradities? Deel ze hieronder in de reacties!
Heel veel plezier met jullie kerst-voorbereidingen!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.