Tuin make-over #2


De werkzaamheden

In de afgelopen weken hebben de werkzaamheden in onze tuin plaatsgevonden.
We begonnen met het leeghalen van de tuin. De betontegels moesten er allemaal uit en de 2 bloembakken die tegen de schuur- en keukenmuur aanzaten hebben we ook verwijderd. Vervolgens is er een stopcontact geplaatst aan de muur waar we de tuinset willen plaatsen en is de stroomkabel hiervoor alvast ingegraven, zodat de bestrating er overheen gelegd kan worden.


Een aantal dagen voor dat de stratenmaker kwam, werden de nieuwe tegels geleverd door bestrating.nl.
Bestrating.nl heeft een samenwerking met diverse stratenmakers en hoveniers, waaronder onze  stratenmaker Hiko Bestratingen.
Hierdoor hoef je als klant weinig dingen zelf te regelen.
De stratenmaker of hovenier komt langs voor een advies gesprek en meet de tuin op. Vervolgens ga je naar de showtuin van Bestrating.nl om je bestrating en eventueel andere tuinmaterialen uit te zoeken. Dit kan een tuinhuis/overkapping, afscheiding, kunstgras of verlichting zijn. Met uitgebreid advies kom je tot de juiste keuze.
In April 2017 is bestrating.nl verhuisd van hun oude locatie in Anreep naar een nieuwe plek aan de Korenmaat 18 in Assen.
Hier vindt je een gloednieuw complex met een grote showtuin, waar je heel veel inspiratie kan opdoen!
Wij hebben gekozen voor meerkleurige stenen, omdat we de hele tuin willen laten bestraten en hierdoor krijgt de tuin meer sfeer.
Ook werd ons geadviseerd om 20×30 tegels te nemen, omdat hierdoor de tuin ruimer lijkt.
We kozen voor de abbeystones 20x30x5cm getrommeld zomerbont.
Als je de keuze hebt gemaakt voor de bestrating, geef je dit door aan de stratenmaker en hij zorgt ervoor dat je bestelling wordt geleverd vlak voor hij bij de klant komt bestraten.

 

Na een aantal dagen regen, kon Hiko Bestratingen in onze tuin aan de slag gaan. Er moest 10 cm zwart zand uitgegraven worden en vervolgens weer gevuld worden met geel zand. Hierna kon de nieuwe bestrating gelegd worden.


       

 


Na 2 dagen werk was de stratenmaker klaar. Wat ziet de tuin er anders uit! We zijn heel blij met het eindresultaat. Omdat het zand nog een aantal dagen tussen de tegels geveegd moet worden, moeten we nog even wachten met het inrichten van de tuin. Afgelopen weekend werden onze nieuwe schuttingdelen geleverd en dit hebben we geplaatst. De schuttingdeur is naar achteren geplaatst, zodat we nog meer ruimte in de tuin hebben.


N

In mijn volgende artikel over onze tuin make-over schrijf ik over de inrichting van onze nieuwe tuin en laat ik het eindresultaat zien!
Ook zo benieuwd naar het eindresultaat? Houd mij website dan in de gaten!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.