Woon-inspiratie #1

Na een korte pauze op mijn blog is het tijd voor een nieuwe serie blogposts, woon- inspiratie!

Na een korte pauze op mijn blog is het tijd voor een nieuwe serie blogposts, woon- inspiratie!

Ik vindt het erg leuk om zo nu en dan wat dingen te veranderen in huis en een upgrade te geven en het leek me leuk om dit ook op mijn blog te delen.

deze 1e blogpost laat ik jullie zien hoe ik een hoekje in mijn woonkamer een upgrade heb gegeven. Je kent het vast wel, die plek in de woonkamer waar het elke keer weer een rommeltje wordt of waar je gewoon niet tevreden mee bent qua styling. Bij mij was dit de muur bij de eettafel. De muur was wit (Net als de andere muren in de woonkamer) en er stonden 2 kasten. Een speelgoedkast en een kast voor papierwerk en andere benodigdheden. Het speelgoed belande elke keer weer op de kast ipv erin en alle spullen van tafel werden in de kast gelegd. Zo werd het telkens weer een rommeltje. Ook vondt ik de witte kale muur saai en ongezellig staan. Het was tijd voor een upgrade!

Stap 1 – de kast!

Via marktplaats ben ik opzoek gegaan naar een mooie kast. Ik wilde een kast met veel opbergruimte, maar ook met ruimte voor decoratie. Ik vondt een mooie kast op marktplaats en dezelfde dag nog stond hij bij mij in de woonkamer. Het was een oude houten kast die behoorlijk geel was geworden. Ik begon met het schuren van de kast en daarna heb ik hem ontvet. Vervolgens heb ik de kast geverfd met witte krijtverf. Na 2 lagen krijtverf heb ik een laag vernish aangebracht, die de kast beschermd tegen beschadiging. Ik ben erg blij met het resultaat!

Stap 2 – de muur!

Zoals ik al schreef, vondt ik de witte muur saai en ongezellig. Alle muren in de woonkamer en keuken zijn wit en ik wilde graag wat meer sfeer in huis brengen door deze muur een kleur te geven. Over welke kleur het moest worden heb ik niet lang hoeven nadenken, dit moest petrol zijn! Deze kleur zit in het vloerkleed en andere decoratie in huis, dus dat past er perfect bij.

Stap 3 – styling

Nu de kast en de muur geverfd zijn, was het tijd voor de styling. De nieuwe kast kon tegen de muur en de speelgoedkast is verplaatst naar de andere kant van de woonkamer. Door de speelgoedkast rechtop te zetten ipv liggend te gebruiken, kan er geen speelgoed meer op de kast gelegd worden. Ik heb extra manden gekocht bij Ikea en zo ziet het er een stuk netter uit. Naast de nieuwe kast heb ik de rieten mand geplaatst. Boven de rieten mand wilde ik graag een leuke wanddecoratie hebben.
Een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Ik ben helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van jou (favoriete) stad! Super leuk en helemaal hip.

Je kunt voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart/stadskaart kopen. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten kaarten.

Een wereldkaart of stadskaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een canvasfoto, hout, aluminium, schoolplaat of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een kaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de kaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Ik heb gekozen voor de stadskaart van Assen op schoolplaat.

Ik ben heel blij en tevreden met het eind resultaat. Het is meer 1 geheel geworden door de kleur op de muur en het ziet er veel gezelliger uit. Ik heb voldoende kastruimte en hierdoor liggen er geen losse spullen meer.

You may also like

2 reacties

  1. Heel leuk Petra!
    Ik heb in de afgelopen herfstvakantie op Sofie’s kamer ook een muur dezelfde tint petrol geverfd. Een hele overgang van roze, maar het staat heel chique. Ik heb haar (ook roze) kastje goud geverfd. Verder zijn jaar meubels wit.

    Die stadskaart vind ik ook een leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.